Jag tror jag har blivit en sockerpolis. Min svägerska har hjälp mig lite på traven. I sitt nitiska försök att undvika allt vad socker, tillsatser, smakämnen, förtjockningsmedel och soyalecitin heter. Så har hon liksom smittat mig. Och nu känner jag mig lite paralycerad. Vad kan man liksom äta? Utan att dö. Och bli självlysande. Eller få ungar som studsar som bollar mot väggarna hemma.
Handla ekologiskt säger hon. Jaha svarade jag... men det är ju så dyrt? 12 kronor för vanliga bananer och 42 för ekologiska. Typ.
Nu har hon varnat mig för rökaromer. Allt som innehåller detta ska ni undvika. Typ skinka. Det är tydligen jätteläskigt. Cancerogent. Fake och skit och fusk! Läs på paketen.
Jag märker att jag mer och mer väljer bort saker. Äter inte sockret fast att det finns där. Är inte lika sugen längre. Tror att jag liksom detoxat bort suget. Får dåligt samvete efter att jag tryckt i mig en mums mums. För egentligen. Om jag ska vara riktigt ärlig. Så var jag liksom inte sådär toksugen. Men jag tryckte i mig den ändå. För det är ju så man gör. När det ligger framme och alla andra tuggar.
Länsar inte längre frysen på allt som min äkta hälft bakar. Kommer till och med på mig själv med att jag glömmer bort att det faktiskt finns där. Tro det eller ej. Men lite tur är det nog. Att han inte bakat rimbobullar. Vet ni hur sjukt goda dom är? Skulle kunna äta dom till frukost. Allihopa. Lätt.
3 kommentarer:
Usch ja, man kan ju inte låta bli att bli paranoid. Just det där med rött kött och smörgåsmat o dyl har jag försökt dra ner på en hel del.
Sedan försöker jag handla ekologiskt. men som du säger är det ju så dyrt. men mjölken köper jag alltid ekologisk.
Kycklingen också.
Det skadar nog inte att tänka ännu mer...
Kram!!
Socker däremot syndar jag med...svårt att låta bli, salt också :-)
Vad trist det låter. Att inte unna sig. Att ha bjudit in Luther som sin bästis att sitta på axeln som en hök.
Har aldrig påstått att jag inte unnar mig? Förstår inte alls var du får det ifrån? Frossar på lördagar. Det är min dag det. Att andra unnar sig varje dag får stå för dom. Det jag vakar som en hök över är all skit matproducenterna stoppar i maten som vi blir sjuka av. Det har inte ett dugg att göra med att inte "unna" sig...
Johanna
Skicka en kommentar